Sunday, November 14, 2010

EXAM ABIS SUDA..


Alhamdulillah, akhirnya abis juga semua paper exam kali ni. Aku harap apa yang aku carut dalam tu dapat sedikit sebanyak membantu mendapat keputusan cemerlang. Insyaallah. Tadi aku baru jek abis jawab paper Pengajian Sosial 2. Komen aku? Aku tak puas hati ngan jawapan aku. Aku rase aku boleh buat lebih baik dari tu. Soalan die tak lah susah sangat since aku dah dapat soalan spot 4 hari sebelum pekse lagi. Tapi tetibe jek aku lost sekejap bile menjawab soalan struktur n esei. Tapi nasib baik Allah tunjukkan aku jalan. Dapat jugak aku jawab tadi.

Sebelum tu aku nk citer kat korang pasal bilik gerakan kat blok aku. Tetibe jek terkunci dari dalam time aku balik shopping dari sogo Jumaat ritu. Bergegar tetek aku ngan kawan aku. Sape plak yang kunci ni. Benci tul! Dah la tu tempat tido aku n 2 orang rakan aku (sorang gemuk sorang kurus... "jantan") selame menumpang kat dorm ni. Bukan tu jek, barang2 aku, seterika, heater, bantal, selimut sume ade kt dalam tu. Puas call sape yang ade pegang kunci bilik ni tapi sorang pun tak de. Tanye warden, ank die plak yang layan. Mak bapak dorang g haji plak time ni. Die pun tak tau mne letak kunci tu. Tension2!!! Orang nk 'stdy' kat situ pun susah...

Tapi entah macam mne kawan aku ni g la tengok bilik tu mane la tau kot2 dh bukak ke. Kawan aku tarik jek tombol pintu tp hampeh still kunci. Then die dengar bunyi somethng macam ade orng bukak selak dari dalam. Terus die lari balik dorm bagitau aku nk kawan2 lain. Menggelabah gak la. Spe yang ade kat dalam. Atau pintu tu tak kunci dari tadi. Tapi yang pasti, pagi tu mmg aku try bukak tp kunci. tibe2 malam tu boleh bukak pulak. Pelik memang pelik. Spe punyer keje la ni.

Aku cepat2 amek barang aku then terus kuar. Fikiran aku dh pkir bende yang bukan2 dah. Siot tul. Tapi aku dah positifkan mind aku yang bende ni tak de pape lah. Aku tulis blog ni pun kat bilik ni skg. So, ape nk ditakutkan betul tk? Janji kite enjoy!!







3 comments:

Cikgu Fikri said...

Eleh...
yerk lah ko xtakut...
aq ajak mkn dlm bilik ni pown ko dh mengelak...

RaZZUhAiR said...

bukan ape..
bilik ni panas..
tu yg malas nk makan sini..

Shaheila Malek said...

jln sakan ni..hehe